Sistemul de supraveghere video din Dobroești a fost cheia rezolvării cazului în care au fost abandonate deșeuri medicale periculoase

ℹ️Sistemul de supraveghere video din Dobroești a fost cheia rezolvării cazului în care au fost abandonate deșeuri medicale periculoase ☢️
✔️În noaptea de 13 spre 14 mai, între orele 03-04⁰⁰, a fost abandonată o cantitate considerabilă de deșeuri medicale periculoase pe raza comunei Dobroești.


🛂 Poliția locală din Dobroești a descoperit aceste deșeuri în jurul orei 8:00. Ulterior a asigurat perimetrul pe toata perioada desfășurării cercetărilor la fața locului.
✅În acest caz organele abilitate si-au facut datoria. În urma perchezițiilor, au fost audiate 16 persoane, iar responsabilii vor suporta rigorile legii.
✔️Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. A fost indisponibilizată o autoutilitară, au fost ridicate documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost închisă temporar activitatea unei societăți comerciale din județul Dolj, aplicându-i-se totodată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 de lei
⚠️Foarte important de mentionat: Conform protocolului și legilor în vigoare, până la finalizarea cercetărilor în dosarul penal deschis pe această temă nu a fost permisă comunicarea de date și informații către opinia publică.
🎦Cât de important este un sistem modern de supraveghere video ?
✔️În acest caz la orele 12 au fost obținute primele imagini cu autoutilitara folosită în speța mentionată anterior.
✔️Din pacate, sunt foarte multi cetățeni care se pretează la diverse acțiuni în afara legii, fie că vorbim de locuitori ai comunei sau de persoane care doar o tranzitează. În toate situații este nevoie de implicarea Poliției Locale, colaborarea strânsă cu Poliția Națională și suportul oferit de sistemul de supraveghere video în cele mai bune condiții tehnice.

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată.