Situatia expropierilor pe strada Caisului la data de 25.02.2020

Arhitectul șef din cadrul Primăriei Dobroești a condus echipa formata din evaluatorii avizați ANEVAR și cadastristul contractat de Primărie pentru a identifica și evalua proprietățile private ce vor fi afectate de coridorul de expropriere necesar modernizarii străzii CAISULUI.

✔️Coridorul de expropriere este avizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ilfov cu nr. 136324/2019 și receptionat cu Procesul Verbal de Recepție nr. 1157/2019.

În total, va trebui expropriată o suprafață de cca 3.700 mp, reprezentând proprietăți alcătuite din terenuri libere de construcții și câteva cu imprejmuiri. In total avem un număr 60 de loturi, însă un lot poate avea chiar și zeci de proprietari.

După inspecția din teren, evaluatorii vor intocmi un Raport de Evaluare și astfel vom cunoaște suma totală necesară exproprierii.

✔️După realizarea raportului, arhitectul șef va întocmi un Referat de Specialitate, iar în baza acestuia, primarul va convoca Consiliul Local Dobroești pentru a aproba declanșarea procedurii de expropriere pentru strada Casiului, aprobarea coridorului de expropriere precum și aprobarea sumei necesare exproprierii (conform raportului de evaluare) din Bugetul Local al comunei.

✔️Menționam faptul că pentru strada Caisului a fost emis înca din anul 2019 Certificatul de Urbanism cu nr. 278/03.07.2019 pentru “MODERNIZARE PARTE CAROSABILA ȘI TROTUARE PE STRADA CAISULUI PE TRONSONUL CUPRINS ÎNTRE STR. METEREZULUI ȘI STR. PARULUI, PE O LUNGIME DE cca 1.155 ml”.

La solicitarea D-lui primar Valentin Condu, acest certificat de urbanism a fost prelungit până la data de 02.07.2021.

⚠️Toate avizele solicitate prin acest certificat de urbanism au fost deja obținute (favorabil), ultima cerință care mai trebuie îndeplinită fiind emiterea Dispoziției Primarului pentru Decizia de Expropriere. 📈În acel moment se va putea emite Autorizatia de Construire.

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată.